Att livet kan ha så drastiska vändninger ...

Ja för ett år sedan jobbade man röven i småbitar ...
jobbade ca 70 timmar i veckan för att komma hem till em sambo som under hela dagen suttit framför en dator och låtit en 13-åring passat sin lillebror på 6 år. 13-åringen har också städat så gått han kunnat och fixat lite mat. När man då kom hem fick man sätta igång tvättmaskingen, diska, städa och fixa med det som behövdes fixas. Efter det hann man med en dusch innan man däckade i 2-4 timmar om man kunde sova något alls eftersom sambon satt vid datorn till 3-4 på morgonen. Hela hemmet var kaos och frågade någon så hade sambon gjort massor. Om 13-åringen frågade om han fick låna datorn en stund fick han bara till svar att han hade säkert något som skulle göras för att det skulle inte sambon göra då det bara var han som drog in några pengar !!! (socialbidrag just då eftersom sambon sket i att söka jobb).

Idag har man en sambo som bryr sej, jobbar och kan hjälpa till hemma. För tillfället har jag inget jobb och är nyopererad men hade arbete innan och då hjälptes vi åt med allt hemma. Nu när jag är arbetslös tycker jag att det är inte mer än rätt att han inte ska göra något hemma (fast just nu hjälper han till då det uppstått komplikationer efter op). Barnen behöver bara städa sina rum och hjälpa till med att tömma diskmaskin och ta ut sopor. Dom är ju barn och ska inte fixa me vuxensaker mer än i syfte för att lära sej olika moment men när dom kan det ska dom ha nytta av d när dom flyttar.

Skilnaden är enorm!!

Just nu står ja i delemmat att min ex sambo flyttade ifrån huset i maj månad. jag sa upp huset i juli månad (innan 3 månader hade gått innan han flyttade). Han tog datorn och sina kläder och en del av mina saker som låg i några lådor han fick med sej. Han tog ett skrivbord som Var Simons som han bara skulle låna, vi körde ut bokhyllorna till honom. Då som tack för detta säger han att vi bestämt att jag skulle renovera huset å han skulle slippa allt (vilken normalt funtad människa skulle gå me på något sådant??) ...Iaf ...Jag har målat en del, köpt färg, köpt nytt golv och tagit upp det gamla golvet (och när det gamla togs upp fattade jag att det inte var jag som orsakat!!), murat igen ett hål, köpt spackel, tömt vinden, tömt gården och kastat skit.
Som det är hittils färg : 1161kr, golvet : 590kr, kasdad skit : 1600kr säckar, 3300kr tonpris. Daniels del av sista elen : 1600kr, sista teleräkningen 1200kr, halv hyra (eftersom jag fick d andra från soc): 2750kr, halva bredbandet 243kr, brunnstömmning halva :350kr, soporna halva : 400kr och halva viasat 149kr.
Detta blir 5001kr+6692=11693kr som Daniel ska betala ...och då har jag inte tagit något för städning och bensin / disel. Han tycker det är fullt normalt att jag ska betala detta men enligt advokaten kan jag kräva honom på hälften av alla räkningar under 3 månader och att eftersom han också bott i huset så ska han stå för hälften av renoveringarna sånär som på 2 månaders slitage för 1 vuxen och 2 barn. Me andra ord blev det isf :
5001kr enligt ovan plus
3 halva hyror :8250kr, 3 el a 3200-3700/månad (eftersom han va för lat att elda me veden) så ca 3300 per månad :4950kr, viasat : 597kr, brun och sopor är en ggr per kvartal så d blir som ovan 400kr och 350kr, bredbandet : 730kr, hemtelen : 3600kr
Detta blir ist 5001kr+18877kr=23878kr ....
Jag säger ingat mer så har ja inget sagt ...Men jag LOVAR jag ska ha dom 11700kr av honom på ett eller annar vis.



Iaf så är jag glad för att det inte är så längre. Kan ju inte bli värre heller för den delen ^^

Imorgon ska jag ner till solljungshälsan, dom måste få ett stopp på flödet från stygnen efter op:en ...det rinner brun geggig vätska därifrån hela tiden :( ....Det är förvisso ingen fara då det inge gör mer ont eller luktar något, men det är jobbigt å riktigt äkligt !! ...Hoppas dom hittar någon bra lösning imogon på d iaf.
Sen blir d sista i huset till nästa helg :)
Så det bara är hålet, golvet och städningen kver. Golvet får vi väll lägga själva då på utsatt tid ingen dök upp !!!

När det är gjort ska det bestämmas för besiktning.


Nu ska jag fixa lite mat till älskling innan han ska köra igen...

PözzZ på er



Kommentarer
Postat av: hans

Fick du några pengar av honom då?

2010-08-21 @ 13:14:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0